Nilo Daniel

Van jongs af aan is Nilo Daniel geïnteresseerd in filosofie. Met filosofie als zijn favoriete eindexamenvak besloot hij om een bachelor opleiding te doen in Liberal Arts & Science, waar hij zich in meerdere disciplines heeft ontwikkeld, waaronder rechten, filosofie, religiewetenschappen, en antropologie. Hij is dus van veel markten thuis en heeft een brede algemene kennis. Ook na zijn bachelor bleef de interesse in filosofie het grootst en was zijn keuze snel gemaakt om een master in filosofie te gaan doen. Deze heeft hij aan de Universiteit Utrecht afgerond met een specialisatie in toegepaste ethiek.

Tijdens zijn studententijd heeft Nilo altijd met veel liefde en passie voor de klas gestaan om bevindingen of gelezen teksten te presenteren en helder uit te leggen, waardoor hij nu veel ervaring heeft opgedaan in het geven van lessen, speeches en presentaties. Ook heeft hij een solide achtergrond Speaking Mastery, waar hij zijn presentatievaardigheden nog verder heeft ontwikkeld. Daarnaast heeft hij veel lessen bij Joost van der Leij gevolgd.

Naast studeren en werken heeft hij ook veel gereisd en is hij in de afgelopen drie jaar in onder andere India, Indonesië, Mexico, Marokko, Maleisië en Sri Lanka geweest. Daar heeft hij veel geleerd van andere culturen, gebruiken en ideeën, wat je terugvindt in de manier waarop hij les geeft en de voorbeelden en anekdotes die hij gebruikt ter verduidelijking van de stof.

De onderwerpen waar hij in is gespecialiseerd zijn ethiek, existentialisme, politiek, retorica, en oosterse filosofie. Zijn motto luidt als volgt: ‘educatie moet inspireren en voor iedereen toegankelijk zijn om jezelf te kunnen verrijken met de wijsheden van grote denkers en zodoende meer uit je leven te kunnen halen’.  

  • Short Bio:Nilo Daniel is gespecialiseerd in toegepaste ethiek. Zijn motto luidt als volgt: ‘educatie moet inspireren en voor iedereen toegankelijk zijn om jezelf te kunnen verrijken met de wijsheden van grote denkers en zodoende meer uit je leven te kunnen halen’.  
Go back

Sessions